Krokant bakje met rivierkreeftjes

 

Ingrediënten voor 4 personen:
4 vellen (diepvries) filodeeg van 20 x 20 cm
2 eetlepels olijfolie
1 rode ui
100 g rivierkreeftjes
4 takjes dille
100 g cottage cheese
zout
versgemalen peper
25 g veldsla of rucola

Bereiding:
- Laat het filodeeg ontdooien.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Spreid de vellen filodeeg op het werkvlak uit, bestrijk ze dun met olijfolie en vouw ze in vieren.
- Bestrijk vier kleine ovenvaste schaaltjes met olijfolie en duw in elk van de schaaltjes een opgevouwen vel filodeeg. Zo ontstaat er een bakje met een onregelmatig gevormde bovenrand. Bestrijk de binnenkant dun met olijfolie.
- Schuif de bakvorm een richel onder het midden in de oven.
- Schakel de temperatuur in op 180°C en de tijd op 8-10 minuten.
- Bak de filodeegbakjes goudbruin en knapperig.
- Neem de vorm uit de oven en neem de deegbakjes er voorzichtig uit. Laat ze op een rooster afkoelen tot lauw.
- Pel en snipper de ui heel fijn.
- Snijd de rivierkreeftjes wat kleiner en hak de dille fijn.
- Meng de rivierkreeftjes met de cottage cheese, ui en dille en breng dit op smaak met zout en peper.
- Zet de filodeegbakjes op borden, vul ze met wat veldsla of rucola en schep hierop de salade van rivierkreeftjes.

Tip!
Voor filodeeg is de functie Hetelucht Plus het meest geschikt. Het deeg wordt dan snel gaar en lekker knapperig.

 

Gebroeders Nijs
Bussestraat 42
2840 Rumst

T: 015/ 30 67 60
F: 015/ 30 67 61

info@gebroedersnijs.be