Chocolade lavacakejes

Chocolade lavacakejes

 

Ingrediënten voor 6 personen:

100 g pure chocolade
100 g boter + extra om in te vetten
2 eieren
2 eidooiers
mespunt zout
120 g suiker
50 g bloem
50 g cacaopoeder + extra om te bestuiven
poedersuiker voor garnering

Bereiding:

- Hak de chocolade
- Laat op laag vuur in een pan de boter met de chocolade smelten
- Mix in een kom de eieren, eidooiers, zout en suiker tot een bleke crème
- Meng het iets afgekoelde chocolademengsel erdoor
- Zeef de bloem en cacaopoeder erboven en spatel het door het beslag
- Schep het beslag in ingevette met cacaopoeder bestoven ovenschaaltjes
- Zet de schaaltjes tot gebruik in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 'Hetelucht Plus 175°'
- Bak de cakejes in ongeveer 10 minuten op het rooster in het midden van de oven bijna gaar (zodat de binnenkant nog vloeibaar is)
- Haal ze heel voorzichtig uit de ovenschaaltjes, serveer de cakejes op een bord en bestrooi ze met poedersuiker


 

Gebroeders Nijs
Bussestraat 42
2840 Rumst

T: 015/ 30 67 60
F: 015/ 30 67 61

info@gebroedersnijs.be