Biscuit met vers fruit

Ingrediënten voor 6 personen

Biscuit met vers fruit

 

3 eieren
150 g zelfrijzende bloem
1 soeplepel warm water
150 g boter
170 g fijne suiker
30 g vanillesuiker
400 ml volle room (40+)
600 g vers rood fruit
snuifje zout
strooibus met bloemsuiker

 Bereiding

Stoom de boter 2 minuten op 100°C in een porseleinen pan van 2.5 l.
Meng krachtig de suiker met de eieren tot de massa wit kleurt. Voeg er dan de bloem aan toe en vervolgens de gesmolten boter.
Giet het deeg in de beboterde porseleinen pan. Overdek met hittebestendige niet geperforeerde plastiekfolie en stoom 35 minuten op 100°C. Laat op het einde nog 10 minuten rusten in de stoomoven.
Ontvorm de biscuit en laat afkoelen op een rooster.
Klop de room stijf met een snuifje zout en de vanillesuiker en bewaar in de koelkast.
Als de biscuit afgekoeld is, moet hij horizontaal in drie gelijke stukken gesneden worden. Bestrijk het eerste stuk met slagroom en beleg met het fijngesneden fruit. Bestrijk het tweede stuk langs beide kanten met slagroom en leg bovenop het eerste stuk. Beleg weer met fruit, bestrijk de binnenzijde van het derde stuk met slagroom en leg bovenop het tweede.
Bestrijk de buitenkant van de biscuit met slagroom en versier met fruit.
Bewaar minstens één uur in de koelkast, bestrooi met bloemsuiker en serveer.

 

Tip

Door de boter de smelten in de porseleinen pan, is in één beweging de boter gesmolten en de pan ingevet

 Tijden voor Miele oven en stoomoven

                                      Steamer                          Stoomoven                          Stoomoven pannen
Boter smelten        2 min op 100°                   2 min op 100 °                            2.5 porselein
 
Biscuit                     35 min op 100°                 35 min op 100°                           2.5 porselein 


 

Gebroeders Nijs
Bussestraat 42
2840 Rumst

T: 015/ 30 67 60
F: 015/ 30 67 61

info@gebroedersnijs.be