Hindestoverij met knolselderpuree

Kindestoverij met knolselderpuree

 

Ingrediënten voor 6 personen

6 sjalotten
2 teentjes knoflook
2 laurierblaadjes
1 takje tijm
1,5 kg hindestoofvlees
boter
olijfolie
375 g veenbessen
1 kop fijne suiker
1 knolselder
1,25 kg aardappelen
2 eetlepels kweeperensiroop
350 ml wildfond
150 ml rode wijn
2 stukjes pure chocolade
30 zilveruitjes
2 eetlepels mosterd
100 ml melk
2 eetlepels mascarpone
peper
zout
cayennepeper
nootmuskaat
bindmiddel

 Bereiding

- Stoom de veenbessen samen met de suiker 15 minuten op 100°C in een niet-geperforeerde pan van 2,5 liter
- Schil de aardappelen, snij ze in vier stukken, en doe ze in een geperforeerde pan van 1,5 liter
- Schil de knolselder en snij in kleine blokjes, doe ze in een geperforeerde pan van 2,5 liter
- Neem de veenbessen uit de stoomoven, duw de bessen stuk en roer ze grof om met een pureerstaaf. Dek af en zet apart.
- Zet de aardappelen in de stoomoven en stoom 5 minuten op 120°C of 15 minuten op 100°C. Zet er dan de pan met de knolselder onder en stoom nog 3 minuten op 120°C of 10 minuten op 100°C.
- Snij intussen de sjalotten en de knoflook fijn. Snij het vlees in niet al te grote stukken. Braad het vlees in een braadpan met boter en olijfolie rondom goed aan. Als het vlees kleur begint te krijgen, voeg je er de sjalot en knoflook aan toe. Stevig kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Als alles mooi gekleurd is, de wijn, de chocolade en de wildfond toevoegen en alles goed door elkaar roeren en eventjes laten doorsudderen.
- Doe de stoverij in een niet-geperforeerde pan van 4 liter, voeg er de laurierblaadjes en het takje tijm aan toe en roer er de mosterd en de kweeperensiroop door
- Neem de aardappelen en de knolselder uit de stoomoven en maak een smeuïge puree met de melk en de mascarpone. Kruid naar smaak met zout, peper, nootmuskaat en cayennepeper en hou warm. Stoom de stoofschotel 40 minuten op 120°C of 2 uur op 100°C.
- Neem de stoofschotel uit de stoomoven, voeg er de zilveruitjes aan toe, bind en stoom nog 8 minuten op 120°C of 25 minuten op 100°C


 

Gebroeders Nijs
Bussestraat 42
2840 Rumst

T: 015/ 30 67 60
F: 015/ 30 67 61

info@gebroedersnijs.be