Pompoensoep met een vleugje hazelnoot

Pompoensoep

 

Ingrediënten:
1l kippenbouillon
2 butternutpompoenen
4 ajuinen
1 klontje boter
20cl melk
peper
zout
75g hazelnootpoeder
currypoeder
20g suiker

Bereiding:
Snij de ajuinen fijn, doe ze in een niet-geperforeerde pan van 5,7l, voeg het klontje boter toe en stoom ze 3 minuten op 120 graden of 9 minuten op 100 graden.

Schil vervolgens de pompoen en snij ze in kleine blokken. Voeg na het stomen van de ajuin de pompoenblokjes toe en stoom het mengsel 14 minuten op 120 graden of 35 minuten op 100 graden.

Maak alle aromaten - de melk, de suiker, het hazelnootpoeder en het currypoeder - klaar en voeg ze bij het gestoomde ui-pompoenmengsel. Verwarm de kippenbouillon en leng er mee de soep aan. Mix tot slot tot een fluweelzachte soep en kruid naar wens af met peper en zout.

Tip : Deze soep kan je afwerken met wat room, geroosterde pompoenpitten en fijngesnipperde bieslook.

 

Gebroeders Nijs
Bussestraat 42
2840 Rumst

T: 015/ 30 67 60
F: 015/ 30 67 61

info@gebroedersnijs.be