Magret de canard met veenbessen en granaatappel.

Magret de canard met veenbessen en granaatappel

 

Wat heb je nodig?

 1 grote magret de canard (eendenborst met vet)
 1 granaatappel
 200 g verse veenbessen
 1 stukje chocolade (minstens 70% cacao)
 1 glas rode wijn
 3 eetlepels suiker

Hoe ga je te werk?

Verwijder de pitjes uit de granaatappel.

Snijd het vet niet weg van de eendenborst, maar maak er kruiselings inkervingen in zodat de warmte erdoorheen kan. Wikkel de eendenborst in met een hittebestendige plastiekfolie.

Stoom de borst in een geperforeerde stoomovenpan van 2,5l gedurende 60 minuten op 65°C.

Na het stomen, laat de borst even rusten, zodat alle sappen terug in het vlees kunnen trekken.

Bak deze in een pan zonder vet kort aan op de vetkant, kruid met peper en zout.

Stoom de veenbessen, samen met de suiker, in een niet-geperforeerde stoomovenpan van 4l gedurende 7 minuten op 100°C.

Roer in de veenbessen, voeg de granaatappelpitjes toe en plaats ze opnieuw voor 7 minuten op 100°C in de stoomoven.

Haal de magret uit de pan wikkel deze in aluminiumfolie en leg opzij. Giet het vet weg uit de pan, maar laat de bakresten zitten en zet terug op een zacht vuur. Giet er de rode wijn bij, laat het stukje chocolade hierin smelten en kruid met flink wat zwarte peper. Laat de saus even indikken.

Snijd de magret in plakjes en serveer naast de veenbessen. Giet de saus over het vlees of serveer apart.


 

Gebroeders Nijs
Bussestraat 42
2840 Rumst

T: 015/ 30 67 60
F: 015/ 30 67 61

info@gebroedersnijs.be