Peer - speculaas - limoen - dulce de leche

 

Een geweldige combinatie van peer, speculaas, de verrassende dulce de leche. Makkelijk op voorhand voor te bereiden en een ware smaakexplosie.

Wat heb je nodig voor 6 glaasjes ?

1 blik gecondenseerde melk
 4 conférence peren
 1 liter water
 5 el suiker
 1 vanillestok
 2 kaneelstokken
 8 speculooskoekjes
 265,5gr room
 64g eierdooier
 47,8g suiker
 100g puree van peer
 20g  limoensap
 20g Poire Williams
 3,8g  gelatine
 Een vel hittebestendige folie

Hoe ga je te werk?

Stoom het blik gecondenseerde melk gedurende 2h30 op 100 graden in de stoomoven. Laat het afkoelen alvorens het te openen!

Schil de peren, leg ze in een niet-geperforeerde stoomovenschaal, vul deze met water, voeg suiker, vanille en kaneel toe.  Stoom de peren op 85 graden gedurende 30 minuten en snij ze nadien in stukjes. 
 
Stamp 150g van de gestoomde peer tot een puree.
 
Kook de room samen met de vanillestok op het vuur. Meng de andere ingrediënten - de eidooier, de suiker, de puree van peer, het limoensap en de Poire Wiliams - in een grote kom tot een mooi vloeibaar mengsel. Voeg dit mengsel nadien bij de room en voeg de losgeweekte gelatine toe. Zet even weg.
 
Neem jouw mooiste glaasjes, vul ze achtereenvolgens met de fijne peerblokjes, de fijn verkruimelde speculoos, een lepel dulce de leche en werk af met de crème van peer en limoen.
 
 Zet even koel weg en serveer.


 

Gebroeders Nijs
Bussestraat 42
2840 Rumst

T: 015/ 30 67 60
F: 015/ 30 67 61

info@gebroedersnijs.be