Crème brûlée

 

Ingrediënten voor 6 personen:

600ml room
2 vanillestokken
6 eierdooiers
90gr suiker

suiker voor de afwerking.

Bereiding:

- Breng de room aan de kook samen met het vanillemerg en de leeggemaakte vanillestokjes.
- Meng de eierdooiers voorzichtig met de suiker en roer tot de suiker opgelost is.
- Giet de room bij eimengsel en roer alles goed door elkaar.
- Verdeel het mengsel over de platte porseleinen schaaltjes en dek ze af met hittebestendige plasticfolie.
- Zet de potjes op een stoomovenpan of op het draagrooster van de stoomoven.
- Stoom 15 min op 98°C of 20min op 95°C
- Laat de crème afkoelen.

- Alvorens te serveren de potjes bestrooien met witte suiker en branden met een bunsenbrander.

Tips:

- De gaartijd kan langer worden,  zelfs tot 40 min langer, als je een grote hoeveelheid créme brûlée in één schaal wilt klaarmaken.
- Desgewenst kun je de helft van de room vervangen door volle melk.


 

Gebroeders Nijs
Bussestraat 42
2840 Rumst

T: 015/ 30 67 60
F: 015/ 30 67 61

info@gebroedersnijs.be